Followers :)

Cerita Cinta


Bermula lah kisah tentang seorang gadis yang diberi nama Taylor Swift .
Dia baru jer menamatkan zaman persekolahannya di Science Muar Royal Academy , Johor .
Setelah tahun 2010 melabuhkan tirainya , kini tiba pula tahun baru 2011 .
Apabila dia merenung kembali , tahun 2010 banyak meninggalkan
seribu kenangan manis pahit yang tidak akan pernah dia lupakan .


4 JAN 2011 - Selasa

Hari ini Talor Swift akan mengikuti Program Latihan Khidmat Negara .
Chewahhh , bergelar wira wati lah lepas ney kan .
Tengok tuhh , muka dia sedih jer kan . Yelaaa , baru jer abes sekolah .
Tak puas enjoy lagi dah kena pergi PLKN . waaaa sedihnyeee :'(
kesian kesian kesian

Taylor Swift telah ditempatkan di Kem Princess Haliza , Sepang .
Tengok nama kem tuh pun dah macam WOW gituuu .
Memang best lahh dia kat sana . Dapat kawan baru satu kepala .
Terbaek dari ladang wooo~

27 FEB 2011 - Ahad
Pada suatu hari , Taylor Swift telah berkenalan dengan seorang lelaki yang tampan lagi macho yang diberi nama , Zac Efron . Hari terus berganti hari , perasaan yang mereka simpan semakin lama semakin berputik dan berkembang bak bunga yang mekar di taman . Kini , mereka telah bergelar sebagai sepasang kekasih yang lagi sweet dan romantik gituuu . Chewahhh .

13 MAC 2011 - Ahad

Alhamdulillah , Taylor Swift dan Zac Efron telah berjaya menamatkan Program Latihan Khidmat Negara . Sebelum mereka pulang ke rumah , mereka berdua sempat berjumpa dan Sayonara~

Dun worry be happy . Rumah mereka dekat jer punnn . Zac Efron stay kat Bangi , yang Taylor Swift stay kat Cheras . Alaaa , stakat nak jumpa kat Mid Valley , memang senang sangat .
Naek jer KTM teros sampai wee~


19 MAC 2011 - Sabtu

Hari ney first time dorang keluar date bersama-sama . Sweetnye , dorang tengok movie same-same , cerita Nur Kasih plak tuhhh . woo~
Disebabkan baru saje tamat PLKN , rambut Zac Efron tuh still botak .
So , dia terpaksa laaa pakai snow cap , nak cover rambut dia tuhh . HAHA

Then , dorang sempat jugak menghabiskan masa di tepi tasik sambil melihat angsa angsa di situuu . Wahhhh , romantiknyeee~ kan kan kan ^^


21 MAY 2011 - Sabtu
Beberapa bulan kemudian , keputusan SPM dan IPTA telah diumumkan .
Kini , Taylor Swift akan menyambung pelajarannya di UPNM .
wahhh , memang kena join military training lahhh .
Tough gilaaa lepas ney . HAHA
Manakala , Zac Efron plak akan menyambung pelajarannya di Mesir bulan 9 ney .
T________T

Taylor Swift tidak mampu berkata apa-apa , setelah dia mengetahuinya .
"Cinta jarak jauhhh"
itu sahaja yang terlintas di benak hati dan fikirannya .
kesian kesian kesian

SEPTEMBER 2011
Zac Efron telah selamat pergi ke bumi Mesir .
Tinggal lah Taylor Swift bersendirian di bumi Malaysia .
Dia hanya mampu berdoa dari jauh agar perjalanannya selamat .

i miss you so bad :'(

Kini , tiada lagi super savers , hotlink , maxis and so on .
Mereka hanya mampu berhubung melalui skype atau facebook .
Nasib baek ada facebook kan , special thanks to Mark Zuckerberg . HAHA


Enam tahun kemudian.....
Bersambung~

17 comments:

Nurul Sharmila said...

knp nama taylor swift?? ganding dgn zac efron lak tuh?? hahaha.. minat taylor ke?? :)im big fan of her.. :p

ouh iena said...

saje jer laaa . da tade keje la kate kan . hehe :D

kak fyzah said...

adik akk <3 huhe. hambooih. akk bce, sedihh jejh . Moga kekal yerr syg <3 aminn. Kepada zac Apron, jge adik akk nih elok alok <3 yeerhh ? <3 huhe.

ouh iena said...

HAHA .
syg akk laaaa <3

Dayana AZ said...

Sab ! Comel sgt katun2 tuuuu! :) ad bckground ag tu ! Ko kekal bkc :D. terbaik! Hee,

نور هداية said...

eceh Zac Efron,ta bley blah hihi.btw,gambar cantikkk :))

ouh iena said...

@Dayana AZ
aq memang dah tade keje skang ney wehh . HAHA tuh yg pg lukis2 uh . hehe

ouh iena said...

@نور هداية
alaaa , saje letak nme zac sebab z stand for mr zulhafiz . kah3

ainimohdnoor said...

awwwwwwwwwwww so sweet n cute <3

ouh iena said...

ouh yeahhh ^^

Aliya said...

aku taw , this is your own story ryte . hehehehe happy together iena sabrina :))

cikida said...

hope u all be happy ever after..sweet couple...tabah k..=)

ouh iena said...

thanks aliya && cikida :))

aQim said...

alolo comel ny taylor swift tu..;p
ni cite mne ni??
taylor swift da dclare dgn sy ok.haha..xD

ouh iena said...

lahhhh , awat aQim tak habaq awal2 . HAHA .
sorry2 pinjam kejap ehh :P

hana sudradjat said...

kisah benar ke ni? XD i like this post!!! and your doodles.comel sangat! kelakar dan best bila baca.buatlah banyak2 lagi macam ni.(:manalah tahu jadi pakar mendoodle boleh terbit buku :D

ouh iena said...

HAHA . ney just suka2 ble bosan jer . hehe :DD .nnti klw ade masa , iena bwat ag ekk .